Bakkerij de Haas

 

Dat traditie en vernieuwing goed samen kunnen gaan, bewijzen we door toevoeging van nieuwe producten en concepten, die tot uiting komen in onze winkels. Zo zijn wij onder andere producent van ambachtelijk schep ijs en vernieuwen wij ons assortiment zodat het goed aansluit bij de hedendaagse trends. Een team van ruim 100 medewerkers zijn dagelijks in de weer, vol passie en overgave bereiden onze bakkers dagelijks overheerlijke producten waarbij de eeuwenoude familie recepturen worden gevolgd. Onze kwaliteitsdienst bewaakt de kwaliteit van de producten en processen.

Henk de Haas, derde in generatie, staat op dit moment aan het roer van de bakkerij. Hij ziet er samen met zijn voltallige team op toe dat de ambacht van het traditionele bakken in stand wordt gehouden. Kwaliteit en service zijn altijd bij Bakkerij de Haas op de juiste wijze met elkaar afgestemd, dat zie en proef je aan onze producten! Een trouwe klantenkring neemt al jaren lang producten af van Bakkerij de Haas.

 

Henk de Haas

Geschiedenis Bakkerij de Haas

Het bedrijf staat sinds 1901 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam ‘Bakkerij Teunissen’. Grootvader de Haas kocht de bakkerij in 1954 aan de kerkstaart in Haps. Destijds was dit een bakkerij en kruidenierswinkel. In 1962 werd het bedrijf overgedragen aan de tweede generatie waarna in 1968 het oude pand aan de Kerkstraat afgebroken werd. Naast dit pand werd een supermarkt met ‘in-store’ bakkerij gebouwd. Wellicht de eerste ‘in-store’ bakkerij in Nederland!

 

In 1978 werd ook deze locatie te klein werd er uitgeweken naar een industrieterrein aan de Kalkhofseweg in Haps (huidige locatie). Door deze verhuizing was de bakkerij in staat om ook voor andere klantgroepen brood te bakken. De bakkerij heeft zich sindsdien tevens gespecialiseerd in het bakken van vlaaien.

 

In 1996 neem Henk de Haas, huidige algemeen directeur, de bakkerij over van zijn vader en niet veel later kocht hij het franchise concept Limburgia.